Efteling Dwarrels

De Efteling Dwarrels was een steltlopersact tijdens het zomerseizoen van 2000 en, onder de naam Winter Dwarrels tijdens de daaropvolgende Winter Efteling. Het zomerseizoen van 2001 was de act present in een astronomisch thema onder de naam Sterren op Stelten.

Een Efteling Dwarrel is een steltloper in een kostuum dat aan de voorzijde een vlinderpatroon heeft, aan de achterzijde dat van een boom. Je kon ze in weekenden, op feestdagen en vakanties aan het begin van de dag vinden rondom het Dwarrelplein en op de Pardoes Promenade. De kostuums werden ontworpen door Marianne Parie en vervaardigd door Karin Bonnemaijers.

De groep was een succes en keerde terug in de Winter Efteling, nu aangekleed met witte bontrandjes aan hun vleugels en voelsprieten om hen een winters tintje te geven. (In de natuur wenden vlinders zich meestal niet tot bontkraagjes om de winter door te komen, maar verschuilen of verpoppen ze zich.)

Aan het begin van zomerseizoen 2001 keerden de steltlopers terug, maar Parie ontwierp nieuwe kleding die nu in het thema "heelal" was aangekleed, waar de nieuwe naam Sterren op Stelten naar verwijst. De voorkant beeldde een planeet uit, de achterzijde een komeet.