Patrick van den Nieuwenhuizen
Patrick2016.jpg
Patrick in 2016
Volledige naam Patrick van den Nieuwenhuizen
Geboren 7 maart 1977
In dienst 1993
Beroep vormgever
Personen

Patrick van den Nieuwenhuizen (Tilburg, 7 maart 1977) werkt als specialist vormgever bij de afdeling Decoratie & Vormgeving.

Carrière

Van den Nieuwenhuizen was al vanaf jongs af aan gefascineerd door het park en was zijdelings betrokken bij de Mini Efteling. In 1993 kwam hij als zestienjarige in dienst bij de Efteling als vakantie- en seizoensmedewerker in het Marerijk.[1] Van 1994 tot 1998 studeerde hij aan Sint Lucas in Boxtel en liep hij stage als decorateur bij het Land van Ooit.[2] Later kreeg hij een duobaan bij de Winter Efteling en de afdeling Elektro. Vanaf april 2004 is hij Allround Vormgever op de vormgevingsafdeling.[1]

Werk van zijn hand

Bij 'zijn' grafstenen, 2004

Van den Nieuwenhuizen werkte onder andere mee aan de vormgeving van het exterieur van het Efteling Theater en figuren in PandaDroom. Zijn eerste grote decorproject was het Meisje met de Zwavelstokjes waar een vriendschap met ontwerper Michel den Dulk uit voortkwam.

Waar Van den Nieuwenhuizen aanvankelijk werkte aan allerhande vormgevingsklussen en ornamenten, specialiseerde hij zich meer in figuren. Hierdoor komt tegenwoordig het merendeel van de beeldbepalende figuren van het park van zijn hand. Behalve het vormgeven van decors, boetseren van figuren en regulier onderhoud en renovatiewerk maakte Van den Nieuwenhuizen ook verschillende (werk)maquettes, rekwisiteert hij voor attracties en restaurants en was hij setdresser bij verschillende Efteling Media-producties.

Portfolio vormgeving

Modelleren voor De Vliegende Hollander

Wetenswaardigheid

  • Sinds 2011 is Van den Nieuwenhuizen tijdens het winterseizoen te horen als de stem van de kabouter bij Geeuwende Gijs.
Verwijzingen
  1. 1,0 1,1 Efteldingen, winter 2004, het Meisje met de Zwavelstokjes regelrechte primeur voor de Efteling
  2. Linkedin-pagina Patrick van den Nieuwenhuizen, geraadpleegd najaar 2015