Laafgang 8, najaar 2002

De Laafse Lotgevallen was een krant over het Volk van Laaf die van het najaar 1997 tot het voorjaar van 2004 verstuurd werd naar geabonneerde Laven-ouders.

Wie een grote of kleine Laaf van Laaf Products adopteerde, kreeg daarbij een paspoort met een antwoordkaart. Vanaf de herfst van 1997 kregen mensen die de antwoordkaart hadden opgestuurd de Laafse Lotgevallen op de deurmat. Eerst was Laaf Products van plan een ansichtkaart te sturen maar door het grote succes van de Laven werd gekozen voor een krant vol nieuws en achtergronden.

Op de voorpagina werden de nieuwe Laven voorgesteld. Verder stonden in de krant kleine stukjes tekst en foto’s van Laven die een goed gezin hadden gevonden om bij te wonen of een voorproefje van een nieuwe serie Laven die op het punt stonden het Lavenlaar te verlaten op zoek naar adoptieouders. Vaste prik waren ook een stukje tekst van Laaf Products-oprichter Cees Vrisekoop, een pagina over De Efteling, puzzels en wedstrijden en op de achterkant tekeningen van kinderen. Later zou een postorder voor Laven bijna de halve krant innemen. In het voorjaar van 2004 kwam het tiende en laatste nummer uit van deze krant.