Meester Lavi

Meester Lavi, soms ook 'grootmeester' of 'schoolmeester' genoemd, is de leraar annex hoofd-der-school in het Leerhuys van het Lavenlaar.

Zijn doel is om zijn leerlingen, op dit moment vier Lummels, te vormen tot vrije en wijze Laven, een en ander in de geest van Vader Laaf. Naar binnen loerend in het Leerhuys, zien we Lavi achter zijn hoge lessenaar vanaf waar hij goed overzicht heeft over alle pupillen. In zijn lessenaar zijn zijn naam en een uilfiguur uitgesneden. Volgens de schrijfoefening van één der Lummels zou luimige levenslessen debiteren, volgens een ander zou hij liters Lurk lusten.

Lavi is ook verantwoordelijk geweest voor het bouwen van het Lachhuys, met als doel de bezoekers van het Lavendorp even vrolijk te maken als het luimige volkje zelf.

Lavi met zwarte muts

In de beginjaren, en ook nu zie je zijn kale hoofd. Enige tijd, in ieder geval in 2005, heeft hij echter een zwart hoofddeksel gedragen.

Optredens

Buiten zijn aanwezigheid in het schooltje, kun je Lavi ook beluisteren als gastheer van de podcast-avant-la-lettre LaafLoop. Lavi, ingesproken door Henk Molenberg, leidt je met een gesproken tekst die je luistert op een te huren walkman, rond door heel het Laar.

Ook kun je hem in de verhalen op de cd Verhalen en liedjes over Het Volk van Laaf uit 1998, dit maal ingesproken door Carol van Herwijnen.