Lijn's Zweefhuys
Lijn's Zweefhuys
Functie Woonhuis van Lijn
Monorail na Leunhuys rechts
Laven geen
Locatie in het Lavenlaar
Locatie in het Lavenlaar
Laafhuysjes

Lijn's Zweefhuys is een houten huisje in het Lavenlaar. Het is te vinden in het midden van de enclave, tussen het Loof en Eerhuys, het Lurk en Limoenhuys en het Lavelhuys.

Van een Laaf Products-plattegrond:

Touwslager Lijn wilde zo graag bewijzen dat hij de beste kabels ter wereld maakt dat hij er een zwevend huis mee bouwde. Lijn draaide zijn mooiste en sterkste touwen om te zorgen dat je veilig boven het water kan lopen en leven.

Het gebouwtje is bereikbaar door middel van twee wiebelende touwbruggen die verbonden zijn aan de in- en uitgang van het Zweefhuys. Het huis zweeft boven het water middels vier staalkabels naar de wal die daar omhoog gehouden worden door wat rechtopstaande takken lijken te zijn. Door middel van hevig springen en heen en weer rennen in het huisje is het mogelijk om het gebouwtje stevig te laten schudden. Onder het huisje zijn wel veren geplaatst die al te grote schokken opvangen en zorgen dat het niet kan kantelen.

Bewoner van het zweefhuis is de touwslager Lijn, die overigens niet aanwezig is in of om het huis. Het interieur bestaat uit niet veel meer dan een lamp en een toilet, dat niet als zodanig gebruikt dient te worden. Dit toilet verdween in december 2019 na een grote onderhoudsbeurt waarbij veel hout vervangen is. Het toilet werd later opnieuw opgebouwd.