Voorkant met Laaf Lapie

Verhalen en liedjes over Het Volk van Laaf is een luister-cd over het Volk van Laaf, verschenen in oktober 1998. Het bevat een introductie op de oorsprong van het volk (het 'oerverhaal') en daarna een aantal nieuwe verhalen met de personages zoals die bekend zijn uit de Efteling, waaronder Oermoeder Lot, Meester Lavi en oude laaf Lowik, maar hier en daar ook een nieuw personage zoals Dokter Esculaaf.

De cd was een idee van Wieteke van Dort, naast groot Efteling-fan ook een groot liefhebber van de Laven. Ze schreef samen met Ton van de Ven de teksten en sprak ook zelf de verhalen in. De muziek werd geschreven door Jef Scholten. De stemmen in de liedjes en verhalen zijn van Carol van Herwijnen, Coen Pronk, Ralf Grevelink, Bas Grevelink, Frans Kokshoorn, Mathijs Nuberg en André Pouwer. De Lummels zijn ingesproken door de Willy B. Kids.

De cd werd uitgegeven onder licentie door PolyMedia en werd geproduceerd in samenwerking met Laaf Products. De hoes is dan ook uitgevoerd in de Laaf Products-stijl van dat moment; er staan geen afbeeldingen uit de Efteling op, maar de hoes wordt prominent gesierd door thuislaaf Lapie. Op de achterkant staat tv-laaf Loens. Het boekje bevat reclame voor de thuislaven en een bestel- en kortingsbon voor een tientje korting op Lapie. Het was een productie in samenwerking met de tv-zender RTL 4, wat blijkt uit het logo van de zender en de aanduiding “TV CD” op de voorkant. Op RTL 4 werd op dat moment ook reclame gemaakt voor Laaf Products. Hij was verkrijgbaar bij platenzaken en op plekken waar de Laven verkocht werden, zoals tuincentra.

Wieteke van Dort, Jef Scholten en Mathijs Nuberg traden tijdens het eerste ouderweekend op 18/19 december 1999 meerdere malen per dag op met liedjes en verhalen in de Waterorgelzaal.

Verhalen en liedjes over Het Volk van Laaf
Nr. TitelSchrijver(s) Duur
1. "Het oerverhaal" (verhaal)tekst: Ton v.d. Ven 4:58
2. "Koning Laaf" (lied)muziek: Jef Scholten, tekst: Wieteke van Dort/Ton v.d. Ven 3:46
3. "Wij graven voort" (lied)muziek: Jef Scholten, tekst: Wieteke van Dort/Ton v.d. Ven 4:18
4. "Paniek in het kraamhuys" (verhaal)tekst: Wieteke van Dort/Ton v.d. Ven 11:42
5. "Slaapliedje" (lied)muziek: Jef Scholten, tekst: Wieteke van Dort/Ton v.d. Ven 4:16
6. "Levenslied" (lied)muziek: Jef Scholten, tekst: Wieteke van Dort/Ton v.d. Ven 1:51
7. "De verdwaalde eskimo" (verhaal)tekst: Wieteke van Dort/Ton v.d. Ven 7:06
8. "Vlieglied 1" (lied)muziek: Jef Scholten, tekst: Wieteke van Dort/Ton v.d. Ven 4:50
9. "Vlieglied 2" (lied)muziek: Jef Scholten, tekst: Wieteke van Dort/Ton v.d. Ven 3:23
46:10

Externe link