De tekens als schrift op het pocketboekje Het Geheim Van De SpinnenVreter

De Efteling Clubgeheimtaal is een schrift dat bestaat uit eenvoudige tekens in de vorm van cirkels, vierkanten, driehoeken, kruizen, een maan en een ster die corresponderen met de letters van het Latijnse alfabet. Het schrift werd in 1997 geïntroduceerd als de geheimtaal van de Efteling Club, waar het diende om "geheime boodschappen" in diverse nieuwsbrieven, pocketboekjes en speurtochten te ontcijferen.

In augustus 1998 werden enkele flagstones in de Spookslottunnel tijdelijk voorzien van een paar tekens als onderdeel van een speurtocht van de Efteling Club. Wie de code kon oplossen ("vlam"), kon een cadeautje afhalen bij de Gastenservice. De inscripties sleten al snel van de stenen.

De tekens als grafische decoratie op fotoboekje 2000

Na het opdoeken van de club werden de tekens gebruikt als decoratief onderdeel van grafische uitingen van het park, voornamelijk rond de jaren 2000 en 2001.

De tekens op een bord in de wachtrij van Symbolica

In 2017 werd de taal na jaren weer in gebruik genomen als een geheimschrift voor raadsels op borden en vaandels in de wachtrij van de attractie Symbolica. Het komt in de canon van Symbolica zoals opgetekend door Henny Knoet niet voor.

Schrijfregels

De tekens zoals deze door de Efteling gebruikt worden, bestaan uit simpele vormen waarbij de schreven afkomstig zijn uit het Anton Pieck-lettertype. In de tijd van de Efteling Club moest ieder woord tussen blokhaakjes worden geplaatst, maar die schrijfregel lijkt sinds 2017 niet meer van toepassing te zijn bij Symbolica.

Het alfabet

Cijfers worden geschreven met punten tussen haakjes voor eentallen en een toevoeging van een ster tussen de haakjes voor een tiental.