Het menu, de toorts en de doos.

Het Symbolica Kids Menu (aangegeven als Kids Menu bij de horecapunten waar het verkrijgbaar is) is een kindermenu dat sinds 30 juni 2017 verkrijgbaar is bij de Smulpaap, Het Witte Paard, De Steenbok, De Hongerige Machinist en Panorama self-service tegen betaling van € 5,95.

symbolen lichten op in ultraviolet licht

Het menu bestaat uit frites, snacks, een toetje en een drankje en een verrassing: een lichtgevende mini-Twinkeltoorts. Op de doos zijn belangrijke figuren uit de attractie Symbolica afgebeeld: Pardoes, Pardijn, O.J. Punctuel en Pardulfus. Op de zijkanten staan puzzels en raadsels, waaronder een doolhof met een plattegrond van het Verborgen Fantasie Depot. Ook staat op de bovenkant een sleutel tot het de Efteling Clubgeheimtaal, ook bekend als 'Symbolicaans schrift' zoals gebruikt in de attractie.

Wanneer de minitoors in een wat meer verduisterde omgeving wordt gebruikt valt op dat deze (ook) ultraviolet licht geeft, in het schijnsel waarvan allerlei extra symbolen en figuren oplichten op het doosje, die de puzzels en spellen een extra dimensie geven.