Galerij der Fantasievollen
Galerij-der-fantasievollen.jpg
Omschrijving Hal met actiefoto's
Tours De tours gaan de ruimte door in de volgorde Helden, Schatten, Muziek
Personages allemaal als projectie
Vorige Koningszaal
Volgende Uitstapstation
Symbolica plattegrond Ga.png
Symbolica

De Galerij der Fantasievollen is de afsluitende scène van de attractie Symbolica. Middels een aantal schilderijen van de belangrijkste personages blik je nog even terug op wat je allemaal beleefd hebt, en zie je je eigen actiefoto terug.

De scène

Nadat ze de grootse Koningszaal al walsend hebben verlaten, komen de drie Fantasievaarders nog even door een smalle, gelambriseerde gang voordat ze het uitstapstation bereiken.

Ze stellen zich in de gang op zodat de rijders richting de muur kijken. Daar hangen portretten van diverse bewoners van het Paleis der Fantasie die je tijdens je reis bent tegengekomen: O.J. Punctuel (twee maal), Pardulfus, Pardoes, Pardijntje en de Fabelvis uit het Botanicum. Ook hangen er in drie grotere lijsten de actiefoto's van elke Fantasievaarder, die genomen waren in Boudoir, Salon en Kabinet.

Nog éénmaal slaan de tovertwinkels toe, en hierdoor komen de schilderijen van de personages even tot leven. Pardulfus proost en morst wat druppels wijn, die in het schilderij van O.J. Punctuel onder hem terecht komen. De actiefoto's blijven echter statisch.

Hierna vertrekken de Fantasievaarders naar het uitstapstation.