Pivotable Passenger Carrier

Pivotable Passenger Carrier is de naam van een door de Nederlandse attractiebouwer Vekoma ontwikkeld transportsysteem. Bezoekers zitten op een drielaags tribune die vastzit aan een beweegbare, kantelbare robotarm. De tribunes (met plaats voor 24 bezoekers) rijden met een lage snelheid langs verschillende scènes. Dankzij de armen kunnen de tribunes elke gewenste beweging maken.

Het systeem heeft enigszins vergelijkbare eigenschappen als de RoboCoaster van RoboCoaster Ltd, een samenwerking waar ook industriële robotarmfabrikant KUKA een rol in speelt. Dit snellere en kleinere systeem wordt onder andere sinds 2010 toegepast in de Harry Potter and the Forbidden Journey-attracties van Universal Studios. Bezoekers draaien daarbij met snelheden tot 40 km/u door de scènes.

De Efteling en Vekoma werkten in de aanloop naar de attractie Hartenhof voor 2012 samen aan de ontwikkeling van systeem en attractie, maar uiteindelijk werden de plannen geannuleerd. Hartenhof verdween voor langere tijd in de ijskast om pas in 2017 met een ander transportsysteem als Symbolica te materialiseren.

Van de Pivotable Passenger Carrier is tot op heden geen toepassing in een attractiepark bekend.