In het Marerijk
Monsieur Cannibale
Spel bij de Python

Een Wonderlijk Avontuur met Pardoes de Tovernar is een computerspel op cd-rom waarin Pardoes Pantagor moet verslaan via een reis door de Efteling. Het werd in 2000 uitgegeven door ReDi Entertainment B.V..

Pantagor wil wraak nemen op Pardoes en heeft alle acht Elementenstenen gestolen uit de Etmaler. Het is aan de speler die Pardoes bedient om elk van deze elementen weer terug te vinden. Hierbij kan Pardoes gebruik maken van zijn Sterrenkamer: daar vindt hij handige objecten, hulpmiddelen en personages die hij mee kan nemen op zijn reis en die later van pas komen. Door op een punt in het spel op de Efteling-e te klikken, brengt Belletje Bel je altijd weer terug naar hier.

Verder speelt het spel zich af in de rijken van het Efteling Park. In elk van de rijken vind je een selectie van de attracties waar je objecten moet oprapen of zaken die je al in bezit hebt moet inzetten om in het bezit te komen van een gestolen steen. Per rijk zijn drie attracties vertegenwoordigd:

Heb je alle acht stenen verzameld, dan keer je terug naar de Sterrenkamer, waarna een filmpje volgt waarin Pantagor en Rattar verslagen worden, en je je beloning uit Symbolica ontvangt.

Wetenswaardigheden

  • Korte tijd was op de Eftelingwebsite een patch te downloaden zodat het opslaan van een spel mogelijk werd.
  • Dit is de enige Pardoes-mediauiting waarin Pardotje acte de présence geeft.

Externe Link