Pardotje op het behang van de babyverschoonruimte in het Witte Paard.

Pardotje is het neefje van Pardijn. De zuigeling is nagenoeg alleen als merchandise te zien geweest.

De baby Pardotje gaat gekleed in een hansopje in babyblauw en lichtroze. Hij draagt net als Pardoes een narrenkap en aan zijn kleding bevinden zich goudkleurige belletjes. Over de hele linie doet zijn uiterlijk denken aan een verkleinde Pardoes. De figuur is echter niet meegeëvolueerd met de uiterlijke veranderingen die Pardoes en Pardijn wel ondergingen.

In de canon van Symbolica zoals opgetekend door Henny Knoet komt Pardotje niet voor. We zien hem ook niet terug in de gepubliceerde verhalen en de televisieserie, met uitzondering van een optreden in Een Wonderlijk Avontuur, en hij wordt terloops genoemd in De Grote Bosgriezel en Het Tinkelende, Twinkelende Wondergeluid.

De enige plaats waar Pardotje langdurig te zien is geweest, is in de souvenirwinkels van het park: sinds 1999 werd een grote lading babymerchandise met zijn beeltenis in de verschillende winkels van het park verkocht. Naast Pardotjeknuffels waren ook fopspenen, babybekers, babybordjes, enzovoorts te koop. Het heeft er dus alles van weg dat Pardotje uitsluitend in het leven geroepen is om de doelgroep van baby's en peuters aan te spreken.

Sinds 2008 is er echter geen Pardotjemerchandise meer verkrijgbaar en is hij dus geheel van het toneel verdwenen: alleen in de babyverschoonruimte in het Witte Paard was nog behang te zien met zijn beeltenis (alsmede babyuitvoeringen van Pardoes & Pardijn, en lachende spenen en flesjes). Dit behang werd verwijderd in 2016, waarmee zijn laatste voorkomen in het park verdween.

In 2012 kwam de Efteling met Jokie als het nieuwe merk voor de jongste doelgroep. De kans is daarmee klein dat we Pardotje ooit nog terug zullen zien.