Boudoir, Salon, Kabinet
De pompeuze spiegel van het Helden Kabinet
Omschrijving Hal en drie kleine vertrekken met spiegels
Tours Schatten gaat het eerste vertrek in, Muziek het tweede en Helden het derde
Personages geen
Ontwerp Karel Willemen
Vorige Botanicum
Volgende Verborgen Fantasie Depot
Symbolica plattegrond Sp.png
Symbolica

Het Schatten Boudoir, de Muziek Salon en het Helden Kabinet zijn drie mini-scènes in Symbolica, elk specifiek bedoeld voor de deelnemers aan respectievelijk de Schatten-, Muziek- of Heldentour.

Na uit het lekgeslagen Botanicum weg te spoeden, komen de gasten in hun Fantasievaarders op een overloop met een plafond gedragen door ronde zuilen: de Poorten Passage. Eraan zijn zes toegangen gelegen, elk afgescheiden door gesloten, zware gordijnen in primaire kleuren. Boven elk portaal hangt een vaandel van een tour: links zijn dat de Keukentour, Floratour en Faunatour, die geen van alle werkelijk bestaan. Aan de rechterzijde bevinden zich dan van voor naar achter gezien de ruimtes voor Schattentour, Muziektour en Heldentour. Om die laatste te bereiken passeer je nog twee harnassen. De Fantasievaarders draaien elk de voor hun tour bestemde ruimte in. Het is nu, precies halverwege de attractie, voor het eerst dat de drie tours werkelijk even hun eigen weg gaan.

Elk van de drie ruimtes ziet er op hoofdlijnen hetzelfde uit, en ze zijn -anders dan hun naam doet vermoeden- allemaal precies even groot. In de spaarzaam gedecoreerde rechthoekige ruimte staat aan de rechterhand een grote spiegel met daaromheen wat objecten.

  • In het Schatten Boudoir is het een kaptafel met spiegels, borstel en eaux de toilette, eromheen hoedendozen;
  • In de Muziek Salon zijn dit een cello en een piano met stemvork en metronoom;
  • Bij het Helden Kabinet zijn het opgestapelde kisten en wapentuig.

Verder staat in elk van de ruimtes een glazen stolp.

Na binnenkomst draaien de vaarders een kwartslag richting de spiegel en met wat lichtflitsen wordt een actiefoto genomen. Het bedieningspaneel op het voertuig wordt geactiveerd en in de spiegel komt een spel tevoorschijn. Het is een memoryspel waarvan de symbolen verschillen voor elk van de tours; met de knoppen op je bedieningspaneel kun je het spel spelen. Als je het goed doet verschijnt in de glazen stolp een Gouden Fantasiesleutel.

Is het spel afgelopen dan draait de Fantasievaarder zich weer richting de ingang, echter de tovertwinkels verlichten de ruimte en rechts van de spiegel, wat een gewone wand leek, opent de muur zich en geeft toegang tot het Verborgen Fantasie Depot waar de vaarders binnenrijden.

Aanpassingen

Bij de opening van de attractie wekte het dashboard op de Fantasievaarder in de Poorten Passage de suggestie dat er zelf een kamer ingestuurd moet worden, maar in werkelijkheid weten de Fantasievaarders allemaal zelfstandig een ruimte binnen te rijden. Deze functie werd dan ook in november 2017 al verwijderd. Later kwam hij echter weer terug.

In december 2017 werd de interactie bij de spiegels aangepast. Het memoryspel dat gespeeld wordt werd door te veel bezoekers in de korte tijd dat je er binnen staat niet begrepen, dus werd het versimpeld. Er is een nieuw effect waarmee de twinkels een sleutelgat op de deur vormen en waar de Fantasievaarder oorspronkelijk achterstevoren de ruimte uitreed, doet hij dit nu voorwaarts.