Confetti!
Interieur van de winkel!
Interieur van de winkel!
Locatie uitgang Carnaval Festival
Assortiment actiefoto's, Jokie, versnaperingen
Thema Carnaval Festival
Ontwerp Jeroen Verheij
Geopend 2019
Kassa's 2
Souvenirverkoop

Confetti! is het kleine winkeltje in de attractie Carnaval Festival. Je moet hier doorheen om de attractie te verlaten en kunt er actiefoto's kopen, alsook een beperkt assortiment aan versnaperingen en souvenirs.

De winkel

De winkel Confetti! is gelegen direct onderaan de trap die vanaf de draaischijf de uitgang van Carnaval Festival vormt en het hoofddoel is de verkoop van de foto's die in de attractie gemaakt worden. Er zijn twee kassa's met daarachter de beeldschermen die de foto's weergeven.

Naast de actiefoto's wordt er ook een aantal van de populairdere souvenirs van de attractie verkocht, zoals Jokie en Jet-knuffels in verschillende formaten en de cd met Jokie-liedjes. Ook worden er versnaperingen verkocht, zoals gekoelde frisdranken, handfruit en zelf te tappen snoep.

Ondanks dat de winkel in principe slechts de uitgang van de attractie vormt, heeft hij een luifeltje boven de (uitgangs)deur aan het Reizenrijkplein met daarop zijn naam, en de onderschriften "souvenirs", "lekkernijen".

Geschiedenis

De ruimte in 2009…
…en in 2018

Confetti! werd geopend op 23 mei 2019 als onderdeel van de grote vernieuwing van Carnaval Festival. Voorheen was de ruimte ook al in gebruik, uitsluitend als verkooppunt van actiefoto's, en was spartaans ingericht. Vanaf 2018 werd er al een beetje geëxperimenteerd met verbreding door enkele souvenirs aan het aanbod toe te voegen.

Bij de renovatie werd de actiefotoruimte geüpgraded naar een echt winkeltje met een beperkt maar serieus assortiment aan populaire souvenirs en eenvoudige versnaperingen. Naar ontwerp van Jeroen Verheij werd de winkel van binnen geheel opnieuw ingericht en nu veel meer in lijn gebracht met de attractie. De naam werd aangebracht boven een kleine luifel bij de uitgangsdeur. De keuze voor de upgrade tot winkeltje, en het aanbrengen van de naam bij de uitgang ervan, is opmerkelijk omdat links naast de ingang van Carnaval Festival ook al een grote winkel behorende bij de attractie gevestigd is: Jokies Wereld. Hiermee is de darkride de enige attractie in de Efteling die twee bijbehorende souvenirwinkels heeft.

Confetti! in 2020

Door corona werd het winkeltje in de zomer van 2020 niet gebruikt om een goeie doorstroom te kunnen vrijwaren. In oktober van dat jaar werden er extra schotten en decoratieve panelen met gordijnen als opdruk geplaatst zodat een gangetje voor de schermen ontstaat. Hierdoor konden de winkel en de fotobalie weer in gebruik genomen worden.

Zie ook