Beet!
Naambord Beet!
Doel Trek aan een touw en win een onbekende prijs.
Tarief € 3,-
Geopend 2015
Locatie Beet! in de Game Gallery
Locatie in de Game Gallery

Beet! is een spel in de Game Gallery, tussen Draaikolk en snoepwinkel De Verleiding. Het is het klassieke touwtje-trekkenspel zoals dat ook op de kermis te vinden is.

Uit een dikke bundel kabels selecteert de speler er één, na betaling van € 3,-. De kabels lopen via enkele ringen naar een aantal tasjes met daarin een onbekende prijs. Door aan zijn gekozen kabel te trekken, gaat het gewonnen tasje omhoog en wint de speler die prijs. Het is dus altijd prijs, maar het gewonnene kan (formeel) niet geruild worden. Trek je een oude schoen naar boven, dan krijg je een extra grote prijs.

Touwtje Trekken

Touwtje Trekken
Naambord Touwtje Trekken
Doel Trek aan een touw en win een onbekende prijs.
Tarief € 2,-
Geopend 1981 tot 2015

Het spel is al sinds de start aanwezig in de eerste Game Gallery uit 1981. Het ging tot 2015 door het leven onder de naam Touwtje Trekken. Bij de renovatie in maart 2015 is het van naam veranderd en is de prijs verhoogd, maar inhoudelijk veranderde er niets. Samen met zijn buur Ukkie Dukkie/Draaikolk is het een van de twee spellen die vanaf het prille begin tot heden nagenoeg ongewijzigd op dezelfde plek voortleven.

In de al snel weer gesloten Game Gallery West was ook een Touwtje Trekken te vinden.

Tanden Trekken

In 2009 maakte Frank Schooleman een ontwerp voor een spel getiteld Tanden Trekken. Functioneel lijkt het op Touwtje Trekken, maar de speler trekt met zijn touw een tand uit een van de drie opengesperde monden in het decor.

Het nooit gerealiseerde spel doet qua stijl denken aan het ooit naast Touwtje Trekken gelegen Dr. John's Dansende Dienbladen, dat in dat jaar werd geïntroduceerd. Het was onderdeel van een plan om alle spellen een metamorfose te geven. Dat plan is later stilgezet en alleen Dr. John gerealiseerd. Bij de renovatie van de Game Gallery in maart 2015 is een heel ander plan getrokken.