Frank Schooleman

Frank Schooleman is teamleider thematisering en daarmee verantwoordelijk voor de afdeling Decoratie & Vormgeving van de Efteling.

Hij was aanvankelijk in dienst van de Efteling van augustus 1991 tot maart 1995 en werkte als allround vormgever, waarbij hij werkte aan Droomvlucht, Villa Volta, de Kinder Avonturen Doolhof en de Kleuterhof. In 1995 vertrok hij bij het park.

Schooleman was vanaf 2009 wederom betrokken bij de Efteling, ditmaal op freelancebasis vanuit zijn onderneming Laterna Creative Concepts, als ontwerper voor spellen van de Game Gallery (en verdere geplande restyling daarvan die uiteindelijk niet in die vorm doorging), de vernieuwing van de Oase en de inrichting van het Fata Morgana Paleis. Daarnaast ontwierp hij een ijscokar en het TiTa Tovenaar Theatertje. Ook doceerde hij in die periode parttime op de creatieve MBO SintLucas te Boxtel.

Per 1 augustus 2015 kwam hij terug in vaste dienst als teamleider thematisering. Ook speelt hij vanuit Laterna Creative Concepts nog straattheater.