Frank Schooleman

Frank Schooleman (24 september 1964) is engineer thematisering bij de Efteling, waarin hij verantwoordelijk is voor het omzetten van ontwerpen in technisch en financieel uitvoerbare decor-elementen. Deze functie is een schakel tussen de ontwerpcoördinator van de afdeling Design & Development en uitvoerende afdelingen als Decoratie en Vormgeving.

Schooleman kwam in augustus 1991 in dienst bij de Efteling als allround vormgever, waarbij hij werkte aan Droomvlucht, Villa Volta, de Kinder Avonturen Doolhof en de Kleuterhof. In maart 1995 vertrok hij bij het park.

Vanaf 2009 was hij wederom betrokken bij de Efteling, ditmaal op freelancebasis vanuit zijn onderneming 'Laterna Creative Concepts', als ontwerper voor spellen van de Game Gallery (en verdere geplande restyling daarvan die uiteindelijk niet in die vorm doorging), de vernieuwing van de Oase en de inrichting van evenementenlocatie het Fata Morgana Paleis. Daarnaast ontwierp hij een ijscokar en het TiTa Tovenaar-theatertje. Ook doceerde hij in die periode parttime op de creatieve MBO SintLucas te Boxtel.

Per 1 augustus 2015 kwam hij terug in vaste dienst als teamleider thematisering. Een van de grote projecten waarvoor hij verantwoordelijk is, is de renovatie van de Carrousel van Giezen en Vermolen. Vanaf juli 2019 werd de teamleiderfunctie van hem overgenomen door Marc van de Kam.