Fata Morgana Paleis in 2010
Het complex in aanbouw
Toegang via Kamelenplein

Het Fata Morgana Paleis is het gebouw tegenover de attractie Fata Morgana, achter het toiletblok bij de attractie. Het is in 1995 gebouwd achter de bestaande toiletten aan het plein om te kunnen voldoen aan de vraag voor zakelijke evenementen in attractiesfeer.

Het gebouw is 758 m² groot, waarvan 550 m² in de grote zaal, en is toegankelijk voor groepen tot 1000 personen. Er is een ingang aan het Fata Morganaplein, maar ook een aparte entree aan de zijkant met een pleintje ervoor (het "Kamelenplein"). Via een laag hekje aan het wandelpad richting Fata Morgana is deze toegankelijk. Een voordeel van de locatie is dat deze gehuurd kan worden in combinatie met de attractie; de attractie is dan vaak toegankelijk ná sluitingstijd van het park.

De toiletgroep aan het Fata Morgana-plein kan via deuren aan de achterzijde ook gebruikt worden vanuit het evenementencomplex.

Geschiedenis

Vanaf eind jaren tachtig tot en met 1993 werden speciale Fata Morgana-feesten georganiseerd in een tent die werd opgetrokken achter de attractie. In het eerste jaar werden er tien feesten gegeven,[1] daarna groeide dat aantal hard. Nadeel van de tent was dat gasten werden opgevangen op het Fata Morgana-plein, en dat dat dikwijls verwarrend was voor de reguliere bezoeker. Bovendien leverde de tent een geluidsprobleem op kon hij niet optimaal gethematiseerd worden in de Oosterse sfeer.[2]

In 2008 is het interieur van het Fata Morgana Paleis deels vernieuwd. Er is een nieuwe vloer gelegd en de ruimte is voorzien van een nieuwe laag verf.[3]

  1. Interview met Olaf Vugts, Vakblad Reclameweek, november 2001
  2. Efteldingen, 3e jaargang, november 1995
  3. Persbericht Efteling: 'Metamorfose voor Fata Morgana Paleis in de Efteling' (8 oktober 2010)