Pim-Martijn Sanders

Pim-Martijn Sanders is coördinator van de afdeling Decoratie. Hij werkte vanaf 2004 als vormgever en later als junior ontwerper op de afdeling Design & Development. In 2012 vertrok hij voor ruim een jaar naar Europa-Park en werkte daarna bij Jora Vision. Sinds 2016 is hij terug bij het park.

Voor zijn carrière bij de Efteling werkte Sanders drie jaar bij het Land van Ooit waar hij verantwoordelijk was voor decorontwerp. In 2004 kwam hij in dienst bij de Efteling. Tot 2008 werkte hij als vormgever onder meer aan aanpassingen in Vogel Rok, de figuren van Loeki de Leeuw in Carnaval Festival, de nieuwe coaches voor de Bob, decor voor de Vliegende Hollander en de grote update van het Diorama.

In 2008 werd hij aangenomen op de ontwerpafdeling en ontwierp hij samen met Karel Willemen de Sprookjesboom, het interieur van Station de Oost en de Apenfontein. Later werkte hij ook aan verschillende decoraties voor de Winter Efteling.

Zijn grootste zelfstandige project was het ontwerp van De Nieuwe Kleren van de Keizer in 2011, waarvoor hij zelf de maquette maakte die leidraad was voor het uitvoeren van het sprookje. De uitvoering van zijn ontwerp vond voornamelijk na zijn vertrek bij het park plaats.

Sanders werkte in 2012 een jaar als ontwerper bij Europa-Park. Hij werd vervolgens art director bij Jora Vision, en keerde in 2016 terug bij de Efteling als coördinator van de afdeling Decoratie.

Portfolio