Entertainmentbord in 2017

Het Entertainmentbord of Evenementenbord was een informatievoorziening waarop het live-entertainment van het seizoen en de showtijden van de parkshows stonden aangegeven. Van 1987[1] tot september 2017 waren in totaal drie borden in het park te vinden; een bord bestond uit een plaat van ongeveer een bij twee meter, bevestigd op twee palen. Ze stonden aan de Dubbele Laan, tegenover Station de Oost en tegenover het Seylend Fregat.

De decoratie om het bord toont een opengespreid rood toneeldoek, met aan de bovenkant een gouden harp met de oude gekrulde Efteling-E te midden van krullen, vaandels en kwasten. Aan beide zijden van de harp bevinden zich een aantal klankbekers van blaasinstrumenten en de bekende theatermaskers, links lachend en rechts droevig.

Het Evenementenbord aan de Dubbele Laan in 1991

De borden zijn eind jaren tachtig geplaatst, toen evenementen en live-entertainment steeds meer een onderdeel van een dagje Efteling begonnen te worden. In de beginjaren werden de borden voornamelijk gebruikt om evenementen als tv-opnamen, showtijden van de voorstellingen van de poppenkast, zomershows en het entertainment bij de attracties aan te geven. Dit gebeurde toen in een eenvoudige opsomming zonder enige opsmuk. Later werden de borden gebruikt voor de programma's van de Zomeravonden. In het begin van de eenentwintigste eeuw kregen de borden een kleine update waar het paneel gedecoreerd werd met twee ovale lijsten. Hierin werden affiches bevestigd van de parkshows.

Het Entertainmentbord tegenover het Seylend Fregat in januari 2015

In het midden van september 2017 werden de drie (zwaar verweerde) borden verwijderd. Showtijden staan tegenwoordig aangegeven in de Efteling-app en op de drie digitale borden op het Dwarrelplein, de Pardoes Promenade en het Ton van de Venplein.

  1. Op de amateurbeelden geplaatst op het YouTube-kanaal AEGTTE is vanuit de Pagode het bord aan de Dubbele Laan op de video Efteling 1987 again? niet te zien, maar op de video Efteling 1987 is het wel te zien. De borden zijn dus zeer waarschijnlijk halverwege 1987 geplaatst, tegelijk met indeling park in windstreken en de plaatsing van de Informatiekiosken.