Het Entertainmentbord tegenover het Seylend Fregat in januari 2015

Het Entertainmentbord of Evenementenbord is een informatievoorziening waarvan er momenteel drie staan in het park. Het is een plaat van ongeveer een bij twee meter, bevestigd op twee palen, waarop het live-entertainment van het seizoen en de showtijden van de parkshows staan aangegeven.

De borden staan aan de Dubbele Laan, tegenover Station de Oost en tegenover het Seylend Fregat.

De decoratie om het bord toont een opengespreid rood toneeldoek, met aan de bovenkant een gouden harp met de oude gekrulde Efteling-E te midden van krullen, vaandels en kwasten. Aan beide zijden van de harp bevinden zich een aantal klankbekers van blaasinstrumenten en de bekende theatermaskers, links lachend en rechts droevig.

Het Evenementenbord aan de Dubbele Laan in 1991

De borden zijn waarschijnlijk eind jaren tachtig of begin jaren negentig geplaatst, toen evenementen en live-entertainment steeds meer een onderdeel van een dagje Efteling begonnen te worden. In de beginjaren werden de borden voornamelijk gebruikt om evenementen als tv-opnamen, showtijden van de voorstellingen van de poppenkast, zomershows en het entertainment bij de attracties aan te geven. Dit gebeurde toen in een eenvoudige opsomming zonder enige opsmuk.