Boodschap 73x73.png

Dit artikel gaat over het voormalige Efteling Theater in Ruigrijk. Zie Efteling Theater voor het tegenwoordige grote musicaltheater bij de entree.

Een tent bovenop het zwembad in de jaren negentig

Het Efteling Theater of Efteling Zomertheater was het tent-theater in het toenmalige Oosterpark op de plaats waar nu De Vliegende Hollander staat. Het theater bestond uit een tent die geplaatst was op de lege bak van het Zwembad dat kort daarvoor gesloten werd.

De theaterzaal

Het theater was in eerste instantie een openluchttheater, waarin in 1989 de show Time for the Music werd opgevoerd. Later werd het theater overdekt met een grote tent die op de randen van het oude zwembad steunde en ging het Efteling Zomertheater heten. Het was bereikbaar vanaf de Zwembadlaan van Anderrijk naar Ruigrijk via een gethematiseerde gevel die toegang bood tot de laan naar de tent. Deze gevel werd aangepast aan de show die speelde.

Eind 1996 worden de kleedhokjes van het zwembad afgebroken, enkel de EHBO-post blijft staan. De zwembadbak met tent blijft, maar heet vanaf dit moment Efteling Theater.

In 2001 werd het gesloten om te worden vervangen door het professionele Efteling Theater nabij de entree. De plek wordt nog enkele winters gebruikt als locatie voor het Kinder Winter Wonderland.

Shows

Gevelgalerij