Tweede Efteling Symfonie

De Tweede Efteling Symfonie is een tweede versie van fonteinenshow Aquanura, die vanaf 1 april 2014 speelt. Van 14 oktober tot 15 november 2013 was de show al te zien tijdens de 'Klaas Vaak weken', herfstentertainment opgehangen aan de musical Klaas Vaak.

In het voorjaar van 2013 werd begonnen aan het ontwikkelen van een tweede show voor Aquanura, die afwisselend met de eerste vertoond zou kunnen worden. Het muzikale kader van de eerste show, By the Sleepy Lagoon van Eric Coates is behouden, maar met uitzondering van Droomvlucht is alle attractiemuziek vervangen. Voor Droomvlucht is wel gekozen voor een ander stuk: Wonderwoud vervangt Kastelenrijk.

Achtereenvolgens passeert de muziek van Fata Morgana, de Gondoletta, Monsieur Cannibale (zonder gezongen tekst), de Vliegende Hollander, Droomvlucht, de Rode Schoentjes, en Joris en de Draak de revue. Na die laatste volgt nog een afsluiter met het muziekstuk dat je bij de Vliegende Hollander hoort op de lifthill.

Tijdens Winter Efteling 2015-2016 werd een speciale versie opgevoerd waarin kerstbelletjes en kerstklokken aan de muziek zijn toegevoegd.

→
Zie voor meer informatie: Monsieur Cannibale (muziek)

In 2017 maakte de inmiddels rechthebbende van het nummer Monsieur Cannibale bezwaar tegen de bewerkte versie waar ze geen toestemming voor had gegeven. Na een rechtszaak bevestigde de rechter in juli 2021 de claim en verbood verdere vertoningen van de show met het bewerkte nummer erin, de verkoop van de cd waar de show op staat en veroordeelde de Efteling tot het betalen van schadevergoeding voor alle vertoningen van de show.