Klaas Vaak op de Brink
Klaas Vaak bij Aquanura
Oehoe Houdoe leidt de weg

De Klaas Vaak weken vonden van 14 oktober tot 15 november 2013 plaats in de Efteling. Tijdens deze weken werd er dagelijks een showtje opgevoerd met Klaas Vaak, dat afgesloten werd met een voorstelling van de Tweede Efteling Symfonie. Het entertainment was opgehangen aan de musical over Klaas Vaak.

Elke dag om 17.30 of 18.30 verschijnt Klaas Vaak op de Brink. Samen met twee zandkabouters wordt een verhaaltje verteld over een zak slaapzand die per abuis in de Vonderplas terecht gekomen is waardoor deze vijver in slaap gevallen is. Een verlicht opblaasfiguur van Oehoe Houdoe verschijnt. Klaas Vaak, de zandmannetjes, Oehoe Houdoe en alle bezoekers lopen van de Brink over de Pardoes Promenade naar de Vonderplas. Onderweg hangen lichtsnoeren die steeds sectiegewijs ingeschakeld worden door Vaak en de bezoekers.

Ongeveer drie kwartier na aanvang van de show is men aangekomen bij de Vonderplas. De introductie van Mies Bouwman is vervangen door het lied Sprookjes van Klaas Vaak en wat snurkgeluiden. Klaas Vaak en de zandmannetjes wekken de vijver en de Aquanurashow 'Tweede Efteling Symfonie' start.