Het logo van de musical

Sprookjesboom de Musical: een gi-ga-gantisch avontuur is een musical die van 19 september 2012 tot en met 24 februari 2013 speelde in het Efteling Theater. Het is een vervolg op de eerdere Sprookjesboom de Musical, die twee seizoenen daarvoor in het theater draaide, en werd op zijn beurt opgevolgd door Sprookjesboom de Musical, een wonderlijk muziekfeest.

Van 12 oktober 2013 tot 12 januari 2014 ging de voorstelling op tournee door zo'n veertig theaters in Nederland en België. Op 25 februari 2014 verscheen de musical op dvd bij Just Bridge Entertainment, en op 24 december 2017 werd hij integraal op YouTube geplaatst.

Beeld met naamgeving 2023

Tussen 9 december 2023 en 15 juni 2024 ging hij opnieuw op tournee. Ditmaal onder de naam De Efteling-musical: een Gi-ga-gantisch avontuur!, waarbij in de titel en communicatie het woord "Sprookjesboom" opeens schitterde door afwezigheid.

Verhaal

Als Roodkapje tegen Klein Duimpje zegt: “Je bent ook veel en veel te klein!” is voor hem de maat vol! Hij wil niet langer zo klein zijn! Maar hoe wordt iemand groot? Heks maakt sluw gebruik van de wens van deze kleine jongen. Ze toveren hem, natuurlijk in hun eigen voordeel, groot. Klein Duimpje komt er met iedereen in het Sprookjesbos achter wat het is om groot te zijn. Maar is groter zijn eigenlijk wel beter?

Cast

Cast en producenten

Creatief team

  • Script: Allard Blom
  • Regie: Hetty Feteris
  • Muzikale leiding en arrangementen: René Merkelbach
  • Lichtontwerp: Wim Dresens
  • Technische coördinatie: Jeroen Frijters