Boodschap 73x73.png

Dit lemma gaat over het personage uit de Sprookjesboom-franchise. Voor de uitbeelding in het Sprookjesbos, zie Roodkapje.

Roodkapje in de tv-serie

Roodkapje is een hoofdpersonage uit de televisieserie Sprookjesboom.

Roodkapje is een jong, vrolijk, lief en soms wel naïef meisje. Ze zingt en danst veel en praat met dieren. Veel van wat ze doet verwijst naar haar oorsprongssprookje: ze is zorgzaam voor oma, plukt graag bloemen en luistert naar goede raad maar volgt die niet altijd op, wat haar in de problemen brengt.

Handpop Roodkapje

Met Roodkapje kan de kijker zich identificeren en zichzelf in haar herkennen. Ze behoort tot de zes personages benoemd als hoofdkarakter, waarvan er altijd minstens één in elke aflevering voorkomt. Haar stem wordt ingesproken door Sarah Bannier.

Het personage is uiteraard gebaseerd op de uitbeelding van het sprookje Roodkapje in het Sprookjesbos. Ze draagt dezelfde rode jurk met brede blauwe band om haar middel. Ook het huisje van grootmoeder zoals we dat kennen uit het bos is in de serie te zien. De wolf is ook onderdeel van de tv-serie in het gecombineerde figuur Wolf, maar de grootmoeder treedt niet op. Ze was al onderdeel van de Sprookjesbosbewoners uit 2003, en werd doorontwikkeld tot Sprookjesboomfiguur.

Muppet Roodkapje

Aan het handpoppen-entertainment werd ze pas als achtste pop in december 2007 toegevoegd. Ook al is ze een leidende figuur in de televisieserie, er werd lang gewacht met de handpopversie omdat men haar zijnde een mensfiguur lastiger te modelleren vond in vergelijking met dieren als Wolf of karikaturale figuren zoals Heks. In 2017 werd er ook een muppet van haar gemaakt voor Sprookjesboom Show.