Boodschap 73x73.png

Dit lemma gaat over het personage uit de Sprookjesboom-franchise. Voor wolven in het algemeen, zie wolf.

Wolf

Wolf is een hoofdpersonage uit de televisieserie Sprookjesboom. Wolf is zijn eigennaam en wordt dus gebruikt zonder lidwoord.

Wolf is een antagonist die, omdat hij altijd honger heeft, met name geïnteresseerd is in het opeten van Roodkapje en de Zeven Geitjes. Wolf is opportunistisch en arrogant. Hij denkt dat hij bijzonder slim is, wat in de praktijk nog wel eens tegenvalt. Hij gedraagt zich een beetje als een dandy, is ijdel en theatraal. Regelmatig spant hij samen met Heks. Als hij het over Roodkapje heeft 'verspreekt' hij zich dikwijls en noemt haar 'Roodhapje'.

Eerste optreden van Wolf

Hij is een amalgaam van de wolven uit Roodkapje en de Zeven Geitjes uit het Sprookjesbos, alhoewel hij uiterlijk het meest lijkt op de wolf van de Geitjes. Hij was al onderdeel van de Sprookjesbosbewoners uit 2003, en werd doorontwikkeld tot Sprookjesboomfiguur.

Wolf als muppet

Wolf behoort tot de zes personages benoemd als hoofdkarakter in de tv-serie, waarvan er altijd minstens één in elke aflevering voorkomt. Zijn warme, donkere stem wordt ingesproken door Rinie van den Elzen.

Als handpop was Wolf er vroeg bij; samen met Langnek was hij onderdeel van de pilot die vanaf 22 november 2006 uitgevoerd werd met de poppen, en is sindsdien onderdeel van dit ensemble. Ook treedt hij sinds 2017 op als muppet in Sprookjesboom Show.