Boodschap 73x73.png

Dit lemma gaat over het personage uit de Sprookjesboom-franchise. Voor de uitbeelding in het Sprookjesbos, zie Klein Duimpje en de Reus.

Klein Duimpje

Klein Duimpje is een bijpersonage uit de televisieserie Sprookjesboom.

Klein Duimpje is een klein mannetje uit het sprookje Klein Duimpje en de Reus. Hij draagt het dopje van een eikel als hoedje en zeven mijlslaarzen aan zijn voeten, die hij heeft afgepakt van Reus. Hij is verliefd op Roodkapje, maar zij vindt hem te klein. Daarom wil hij heel graag groter worden. Zijn broertjes uit het sprookje komen in de serie, net als in het Sprookjesbos, niet voor.

De stem van Klein Duimpje wordt ingesproken door Pim Wessels.

Hij was al onderdeel van de Sprookjesbosbewoners uit 2003 in nagenoeg dezelfde vorm als later in de Sprookjesboom.

Klein Duimpje in 'Een gi-ga-gantisch avontuur'

Vanaf april 2007 is er ook een handpop van Klein Duimpje en treedt hij op in de diverse Sprookjesboom-toneelvoorstellingen. In Sprookjesboom de Musical: een gi-ga-gantisch avontuur speelt hij zelfs een hoofdrol. Hij draagt lang niet altijd zijn Zeven Mijlslaarzen dus hij is het meest herkenbaar aan het feit dat hij veel kleiner is dan de andere personages (bijvoorbeeld ook ten opzichte van Kabouter Ko).

In de tv-serie Sprookjesboom Show is Klein Duimpje ook als muppet te zien. Net als bij de handpoppen komt 'zijn' Reus niet voor in deze serie.