Een intervallader is een type attractie waarbij afwisselend bezoekers toegelaten worden dan wel de attractie draait. De attractie staat stil zodat de attractie verlaten dan wel betreden kan worden. Als daarna de attractie weer gestart wordt staat juist de wachtrij weer stil.

De grote meerderheid van de attracties werkt via dit principe. Denk hierbij aan bijvoorbeeld achtbanen, waarbij de trein stilgezet wordt om passagiers te laten in- en uitstappen, draaimolens die stilgezet worden, of show-achtige attracties zoals het Spookslot waarbij elke tien minuten een groep bezoekers binnengelaten wordt. Omdat de wachtrij hierdoor vaak langere tijd helemaal stil staat, worden bij dit soort attracties soms voorshows toegevoegd die hetzelfde ritme als de hoofdattractie aanhouden. Sprookjes in het Sprookjesbos waarbij een show met begin en einde wordt vertoond zijn in principe ook intervalladers, zoals: De Indische Waterlelies, Meisje met de Zwavelstokjes, Assepoester, ... Helaas neemt men vaak niet de moeite om te wachten en loopt men zo de show binnen.

Enkele typische voorbeelden van intervalladers zijn:

Een tegenhanger is de continulader, meestal een attractie met een langzaam bewegend transportsysteem dat toestaat dat bezoekers in- en uitstappen zonder dat stilzetten nodig is, bijvoorbeeld met hulp van een draaischijf.