Groepsfoto van Wondermeeting 4.

Onder de naam Wondermeeting zijn in 2001 vier grote ontmoetingsdagen georganiseerd voor Efteling-fans die lid waren van de mailinglist Wonderchat.

Er werd al langer gesproken over een treffen, maar in 2001 kwam het er eindelijk, en gelijk vier maal van. De volgende edities zijn georganiseerd:

  • Wondermeeting 1 vond plaats op 7 juli, de eerste dag van de Zeven Mijls Zomer. Er waren zo' 45 aanwezigen.
  • Wondermeeting 2 was op 25 augustus, de laatste Zomeravond van dat jaar. Lex Lemmens was van de partij.
  • Wondermeeting 3 werd gehouden op 28 oktober, laatste openingsdag van het zomerseizoen. Naast het elkaar treffen waren er ook competitieve elementen: het Enige Echte Efteling Examen en de Efteling Quiz.
  • Wondermeeting 4 was de laatste Wondermeeting, op 22 december tijdens Winter Efteling 2001-2002.

Wondermeeting 4 was wel erg speciaal. In het Carrouseltheater werden alle aanwezigheden verwelkomd door een Mikkeman en vergast op warme chocomel. Vanuit de Efteling waren communicatiemanager Henk Groenen, parkdirecteur Olaf Vugts en algemeen directeur Ronald van der Zijl aanwezig, die zo'n 70 vragen van fans beantwoordden - veelal over de aankomende attractie PandaDroom. Vugts prees de Wonderchatters als 'Eftelingambassadeurs' en vertelde dat TR's veel gelezen worden. Alle aanwezigen kregen na afloop enkele kadootjes, waaronder een ijskrabber en de Mooiste Momenten-pin. Na afloop van de meeting werd door het WWCW de eerste Kapitein Dubbelhoofd Award uitgereikt aan organisator Erwin Taets.

Ondanks het uitreiken van de award aan Taets en de cadeautjes, zorgde de beantwoording van een aantal vragen ook voor wrevel. Er ontstond de indruk dat de Efteling fans juist lastig vond en wilde bepalen hoe ze zich in het park zouden moeten gedragen, of zelfs hoe ze over het park zouden moeten schrijven op Wonderchat. Uiteindelijk was het één van de aanzetten voor het schisma in de Wonderchat-community dat leidde tot de oprichting van Eftelist.

Daarna werd het, mede vanwege de ontstane strubbelingen, stil rondom de Wondermeetings. In april 2002 werd nog gezegd dat men dat jaar twee meetings wilde organiseren. In april zou de datum van de eerste 'binnenkort' bekend gemaakt worden, maar dat is uiteindelijk nooit gebeurd.