Erwin Taets (2009)

Erwin Taets is de oprichter van het Groot Efteling Genootschap, Wonderchat, het Wondere Wereld Web en de Wondermeetings en stond daarmee aan de wieg van de Efteling-community's op internet. Later maakte hij de veelbeluisterde pretparkpodcasts Parkcast en Ochtend in Pretparkland, waarin de Efteling vaak een centrale rol speelt.

Binnen het Efteling-fandom staat Taets bekend als een kritische en nauwkeurig observerende deskundige die de ontwikkelingen binnen het park vaak in een brede context weet te plaatsen. In 2001 won Taets de eerste Kapitein Dubbelhoofd Award voor zijn inzet voor Efteling-liefhebbers op internet. In mei 2009 modereerde Taets een paneldiscussie tijdens het allereerste Themeparksymposium van Nederland, georganiseerd aan de Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer te Breda.

Taets werkt momenteel als lector Taalkunde en Taalbeschouwing aan de Katholieke Hogeschool Zuid-West-Vlaanderen en is zelfstandig redacteur en projectbegeleider voor uitgeverijen als Lannoo, Terra en Van In. Hij schrijft regelmatig voor tijdschriften als Kunsttijdschrift Vlaanderen, Meander, AmLit in Context en FSM en voor diverse websites.[1]


  1. wikiwiki.taets.be: Over de lesgever Erwin Taets, 27 december 2013 (inmiddels offline)