Beeldmerk van de award (versie 2014) door Cliff van Thillo
De uitreiking van de Kapitein Dubbelhoofd-award in 2001
De uitreiking van de Kapitein Dubbelhoofd-award in 2014

De Kapitein Dubbelhoofd-award is een infrequent uitgereikte prijs van het Wonderlijke WC Web ter ere van een collectief of individu met een zeer bijzondere bijdrage binnen de context van Eftelingliefhebbers. Tot op heden is de naar het karakter Kapitein Dubbelhoofd vernoemde award twee keer uitgereikt, in 2001 en 2014. De award betreft een per keer speciaal ontworpen oorkonde en de bijbehorende eeuwige roem.

De eerste award werd op 22 december 2001, na afloop van de Wonderchat Wintersurprise tijdens Wondermeeting 4, uitgereikt. Genomineerden waren Léon Weeterings (voor zijn fototripreports), Marwin van der Hoeve & Erwin Scheper (voor hun Villa Volta- en Vogel Roksimulaties), Hans Siemons (voor zijn fototripreports) en Erwin Taets (voor zijn inzet ten behoeve van het Groot Efteling Genootschap: Wonderchat, de Wondermeetings en het Wondere Wereld Web). Laatstgenoemde mocht uiteindelijk in het Carrouseltheater de award in ontvangst nemen dankzij een meerderheid van bijna zestig stemmen.

De tweede award werd op 21 juni 2014 nabij de Magische Klok op het Herautenplein uitgereikt aan Jos Visser voor zijn initiatief tot en volharding bij het ontwikkelen en schrijven van Eftepedia. Dit keer werd geen voorafgaande stemming onder genomineerden gehouden. De award van 2014 was een ontwerp van illustrator Cliff van Thillo.

Door het bindende criterium slechts dan uitgereikt te worden wanneer een zeer bijzondere mijlpaal is bereikt, is het interval tussen uitreikingen van de award onvoorspelbaar.