Kostuumatelier

Het kostuumatelier en kledingmagazijn bevinden zich in het Stuurhuys op het Dienstencentrum.

In het kostuumatelier worden kostuums ontworpen en vervaardigd voor gebruik in entertainmentacts, shows, maar bijvoorbeeld ook voor de aankleding van figuren in attracties. De afdeling werkt met diverse vaste krachten die jaarrond werken aan zowel nieuwe kostuums en haarwerken als het vele onderhoud aan bestaande kostuums. De afdeling is gehuisvest in een grote werkruimte op de benedenverdieping van het Stuurhuys (schuin achter Jokies Wereld) en staat onder leiding van Carla de Kroon. De afdeling zat eerder gehuisvest op de bovenverdieping van het Stuurhuys.

Kostuumatelier

In het kledingmagazijn wordt de reguliere personeelskleding opgeslagen en uitgegeven aan de dragers. Het magazijn, uitgiftepunt en kleedkamers bevinden zich naast het kostuumatelier aan de park-zijde van het Stuurhuys. Voorheen was het magazijn gehuisvest in Vogelengezang, totdat dit gebouw gesloopt werd waarna het op de huidige locatie terechtkwam.

In het Carrouselpaleis bevindt zich een klein magazijn voor dagelijks gebruik door entertainmentacts die zich aldaar omkleden. Actuele en historische themakleding wordt bewaard in de voormalige wachtrij van Vogel Rok, nabij het Rekwisietenmagazijn.