Boodschap 73x73.png

Dit artikel gaat over het Symbolicaanse paleis Hartenhof. Zie Hartenhof voor de voor 2012 geplande maar niet gerealiseerde attractie.

Hartenhof in de tv-serie

Hartenhof is in de Wereld van Pardoes het paleis van Pardulfus Domerano, de koning van de planeet Symbolica. Pardulfus woont hier samen met zijn dochter prinses Pardijn, de hofhouding en de paleiswacht.

In het Observatorium van het paleis woont Grootmagister Almar en op het buitenterrein van het paleis bevinden zich de Toveracademie en de cottage van Aliciana. Rondom het paleis liggen de koninklijke stallen en de terrastuinen met klaterende waterpartijen en een keur aan Symbolicaanse bloemen en planten.

Ligging

Hartenhof in de verte, achter Hartenstad

Hartenhof is gelegen op een plateau in de Ortavallei. Ten zuiden van Hartenhof ligt de Symbolicaanse hoofdstad Hartenstad aan het Spiegelmeer en aan de westzijde van Hartenhof ligt de magische berg Inspirea.[1]

Pardoes de Tovernar

De kleine Pardoes groeit op in de cottage van Aliciana, die hij liefkozend 'Pardoma' noemt. Pardoes blijkt een excellente leerling aan de Toveracademie en wordt na zijn studie door grootmagister Almar aangesteld als tovernar en verhalenverteller in dienst van Koning Pardulfus. Op deze manier leert Pardoes prinses Pardijn kennen.

Pardoes in de Sterrenkamer

Pardoes brengt in Hartenhof veel tijd voor in de Sterrenkamer (de bovenste verdieping van het Observatorium), waar zich onder het koepeldak de Chronoscoop, de Sterrentwinkelvanger en de Calligraaf bevinden. Ook is er een planetarium, waarin Symbolica en haar vijf zonnen te zien zijn, evenals de omliggende planeten. Verder heeft het Observatorium een bibliotheek met hierin alle Weetboeken, waaronder het bijzondere Boek der Zeven Waarheden.

Saga

Interieur Hartenhof in de tv-serie

Hartenhof maakt deel uit van de uitgebreide Symbolica-saga van Henny Knoet en wordt voor het eerst genoemd in het stripboek Pardoes en de Verdwenen Formule uit 2002. Hartenhof komt uitgebreid voor in de tv-serie De Magische Wereld van Pardoes en het bijbehorende boek.

Het was de werknaam voor een attractie gebaseerd op deze wereld, die uiteindelijk geopend is als de attractie Symbolica in 2017.

  1. Stijlboek Symbolica (Henny Knoet), pagina 15