De fietsenstalling op haar oude plek.

De fietsenstalling is het terrein waar gasten hun fiets kunnen stallen en bevindt zich ten westen van het Huis van de Vijf Zintuigen. Het terrein, dat bestaat uit vele fietsenrekken en met hekwerk is omringd, wordt gecontroleerd door een personeelslid bij een toegangshokje. Wie zijn fiets brengt krijgt een papieren ringetje met nummer op zijn fiets en een bonnetje met hetzelfde nummertje waarmee de fiets weer opgehaald kan worden.

Abonnementhouders mogen gratis gebruik maken van de service, reguliere bezoekers moeten 1 euro betalen. Het dagmaximum voor groepen is € 200,-.

Geschiedenis

Drukte bij de fietsenstalling in oktober 1995

Vanaf de jaren zeventig ligt de fietsenstalling tegenover Ingang West, aan het fietspad van de Europalaan. Naarmate de bezoekersaantallen in de jaren negentig stijgen, stijgt ook het aantal abonnementhouders en daarmee ook het aantal gasten dat met de fiets naar het park komt. Op drukke dagen staan er al gauw meterslange rijen met fietsers over het fietspad. Bij de komst van het Huis van de Vijf Zintuigen komt er verandering in deze situatie: in juli 1996 wordt de fietsenstalling gesloten en wordt er een nieuwe fietsenstalling geopend rechts van het Huis van de Vijf Zintuigen.

Dubbele pad

Het dubbele pad richting het Huis van de Vijf Zintuigen dat langs de fietsenstalling loopt.

De laan waarmee de Kinkenpolder, fietsenstalling en het Huis van de vijf Zintuigen wordt verbonden kent aanvankelijk maar één weg. Met de komst van Bosrijk in december 2009, waarvan de gasten worden geacht ook via de laan naast de fietsenstalling te lopen, wordt het pad gesplitst in twee delen. Eén voor de fietsers en één voor de voetgangers. De laan voor de voetgangers is voorzien van bankjes en lantaarnpalen in de stijl van Bosrijk.

In juni 2015 werd het gebouwtje voor de medewerker vergroot en voorzien van een grotere overkapping, vloerverwarming en oplaadpunten voor elektrische fietsen. Het gebouw werd tevens gedraaid, waardoor fietsers het terrein van de stalling nu via de linkerzijde van het gebouw kunnen betreden.

Stallingsbewijs