Jaren 50
Jaren 60

Café de Efteling was een uitspanning aan de Horst 51 te Kaatsheuvel. Het heeft anders dan de overeenkomst in naam geen enkele relatie met het park. Het ontleent deze naam aan het buurtschap Efteling waarnaar naast het Efteling Park ook de Eftelingsestraat vernoemd is.

Het etablissement dateert terug tot aan het buurtschap dat zich hier in de negentiende eeuw bevond en is het enige overblijfsel hiervan. Tijdens de tweede wereldoorlog is het echter zwaar beschadigd (enkele honderden meters verderop was een Duits munitiedepot gevestigd) zodat het na de oorlog geheel opnieuw opgebouwd is. Het werd ook wel Café A. Vugts genoemd naar zijn uitbater.

In de tijd dat de Horst nog de provinciale weg Waalwijk - Tilburg was, lag het etablissement zeer voordelig en in de jaren 60, vlakbij ingang Oost van de Efteling was het een populaire pleisterplaats voor passanten. Sinds de komst van de N261 in de jaren tachtig lag het café echter wat verloren en werd het een rustige en in zichzelf gekeerde plek. Tegenwoordig is het gesloten.