Een Sneeuwwitje tijdens Winter Efteling 2015-2016

Sneeuwwitje is de naam van een warme chocoladedrank die tijdens de Winter Efteling verkocht wordt.

De drank wordt gemaakt van witte chocolade, opgelost in warme melk. De drank is daardoor roomwit, net als de hoofdrolspeelster in het gelijknamige sprookje van de gebroeders Grimm.

Het recept was de winnende inzending van de familie Lambriex uit Tilburg op een prijsvraag naar chocolademelkrecepten die de Efteling in oktober 2000 uitschreef en waar meer dan 100 inzendingen op kwamen. Dochter Rikki Lambriex houdt niet van bruine chocolade. Speciaal voor haar maakt de familie al jaren deze smakelijke Sneeuwwitje-chocolademelk.

Vanaf 18 december dat jaar was de winnende drank te koop bij In den Hoorn des Overvloeds. De vinding was een succes, want hij werd nog jarenlang aldaar verkocht. Daarna verdween hij weer even om in Winter Efteling 2015-2016 weer terug te keren, nu op het Ton van de Venplein en voorzien van een keuze aan snoepgoed als 'topping'. Opties zijn onder andere knettersuiker in de drank en besprenkeling met kleine marshmallows of chocoladebolletjes. Een jaar later keerde de Sneeuwwitje-distributie terug naar haar oorsprong in de Hoorn, en werden varianten in andere kleuren vernoemd naar de Sprookjesboom-figuren Wolf (bruin), Draak (groen) en Assepoester (roze). Ook in Winter Efteling 2017-2018 was de drank in deze varianten, zij het zonder snoepgoedstrooisel, weer te krijgen op het Ton van de Venplein; het jaar daarop bij Kleyne Klaroen, In den Hoorn des Overvloeds en de Flierefluiter.

Externe links