De zeven pins

Onder de naam Pins van Anton Pieck werd in 2019 een set van zeven pins verkocht met daarbij een mini-sprookjesboekje.

Zoals de naam al zegt zijn het zeven verschillende pins met elk een illustratie van Anton Pieck van een sprookje uit het Sprookjesbos: Doornroosje, Roodkapje, Ezeltje Strek Je, De Wolf en de Zeven Geitjes, Sneeuwwitje, De Indische Waterlelies en Hans en Grietje. De illustraties zijn onder andere eerder gebruikt in het Sprookjesboek van de Efteling. De pins zijn door de achterkaft van het boekje gestoken.

Het sprookjesboekje

Het bijbehorende boekje heeft als opschrift Sprookjes van de Efteling en is uitgevoerd in dezelfde diepblauwe kleur als het grote sprookjesboek van de Efteling. Op de kaft staat echter de afbeelding van De Wolf en de Zeven Geitjes die ook op één van de pins staat - de eerste keer dat dit sprookje een sprookjesboek van de Efteling tooit. Het binnenwerk doet qua opmaak en lettertype denken aan het grote sprookjesboek. Het bevat dezelfde zeven sprookjes als de pins. De verhalen zijn echter sterk ingekort tot precies twee paginaatjes en missen steeds de ontknoping: ze eindigen in een ellips of vraagteken. Ze zijn geïllustreerd met andere illustraties dan op de pins, maar die niettemin ook al in het grote Sprookjesboek stonden. Met zijn 15,6 x 15,3 cm is het het kleinste sprookjesboek dat ooit door De Efteling is uitgegeven

De set was vanaf 11 mei 2019 te koop bij In den Ouden Marskramer (vanaf maandag daarop ook bij de Loetiek) voor € 25,-. Bij de presentatie was een mini-evenementje georganiseerd. Kocht je de set dan kon je er voor maar één euro het Efteling-kaartspel Top Trumps bij kopen. Ook kreeg je bij een kraam buiten gratis een kopje koffie of thee en een krakeling, en was er een vertelkabouter die de sprookjes uit het boekje voorlas.