Zelfportret van Corvers

Henricus Antonius Maria (Harrie) Corvers (’s-Hertogenbosch, 4 oktober 1913 – Tilburg, 13 januari 1982) was graficus en beeldend kunstenaar en werkzaam bij de Efteling in 1965 en 1966, maar werkte ook tijdenlang als freelancer. Hij was een goede vriend van Anton Pieck.

Corvers studeerde zes jaar aan de Vrije Academie voor Beeldende Kunsten in Tilburg en één jaar aan de Grafische School. Hij trad in bij de Fraters van Tilburg en ontving daar de kloosternaam frater Gamaliël; later trad hij weer uit.

Voor de Efteling maakte Corvers tekenwerk, zoals de eerste plattegronden met de afbeelding van Langnek (1957 - 1970) en de door hem gekalligrafeerde gedichten op de bordjes bij het sprookje De Zes Dienaren. Hij maakte voorstudies voor de engelenmotieven voor op het Carrouselpalies, die door Pieck daarna verder zijn uitgewerkt. Naast tekenwerk heeft hij ook meegeholpen aan het vervaardigen van de wachters van De Indische Waterlelies en aan het Diorama. Hij heeft thuis het nachtgedeelte uitgevoerd.

Corvers maakte ook vier houtsneden van Efteling-taferelen met het kasteel van Doornroosje, het Poppentheater en tweemaal de Prinsenpoort, bedoeld om als reproducties te worden verkocht, maar die niet verder kwamen dan de eerste proefdruk.

Externe link