Eieren worden gevuld onder toeziend oog van Maria.

De Fraters van Tilburg (voluit Fraters der Congregatie van Onze Lieve Vrouw, Moeder van Barmhartigheid, ook wel Fraters CMM) zijn een kloosterorde uit Tilburg, in 1844 opgericht door mgr. Zwijsen.

De grootste bekendheid hebben de fraters verworven door hun inzet voor het katholiek onderwijs in Nederland. Naast het stichten van scholen ontwikkelden ze ook onderwijsmethodes. De bekendste is Veilig leren lezen van frater Caesarius Mommers, beter bekend als boom-roos-vis of maan-roos-vis. Een van de auteurs was Carole Vos, een pseudoniem van Truus Sparla. Uit deze activiteiten is Uitgeverij Zwijsen ontstaan.

De Fraters van Tilburg hadden in de jaren vijftig dringend een nieuwe kloosterkapel nodig, en de Efteling had handen nodig voor het vullen van de eitjes van de Stenen Kip. Een deal was vlug gesloten: tegen een loon van een halve cent per ei vulden de fraters de plastic eieren met kleinoden en snoepjes. Duizenden eieren later had de kloosterorde genoeg verdiend om hun kapel te kunnen vernieuwen.

Eind 2009 raakten ook de Fraters van Tilburg in opspraak, toen oude ontuchtzaken en misbruik van kinderen binnen de vele instituties van de Rooms-Katholieke Kerk aan het licht kwamen.