Sprookjesfiguren
PandaDroom

Geesink Studio is de ontwerpstudio van Joop Geesink, de ontwerper van onder andere Carnaval Festival en Loeki de Leeuw. Ten tijde van de ontwikkeling van Carnaval Festival had het bedrijf de naam 'Geesink's Artist BV'.

Joop Geesink startte in 1942 het bedrijf Geesink Tekenfilm Productie, maar bundelde nog datzelfde jaar zijn krachten met Marten Toonder: de Toonder-Geesink-studio's. Na twee jaar gaat men weer uit elkaar, en de studio van Geesink gaat verder onder Joop Geesink Filmproductie, vanaf 1947 Joop Geesink's Dollywood N.V. geheten. In 1972 gaat het bedrijf weer samen met Toonder.

Tijdens de laatste fase van de ontwikkeling van Carnaval Festival nam de dochter van Geesink, Louise, de taken van haar vader over.[1] Na zijn overlijden in 1984 heeft ze de studio voortgezet en verzorgde ze alle Carnaval Festival-merchandise. Meerdere keren probeerde de Efteling de rechten voor Carnaval Festival-merchandise te kopen, waar men pas een aantal jaar na de opening in slaagde.

Met hoofdontwerper Wil Raymakers heeft de studio de Loeki de Leeuw-franchise doorgezet en animatieseries gemaakt, zoals Boes. De studio doet veel werk in opdracht, waaronder een aantal projecten in opdracht van de Efteling: het uitwerken van veelal bestaande characters in een cartoony stijl, voor gebruik op merchandise of voor mediaproducties.

Efteling-portfolio

Zie ook

  1. Persoonlijk gesprek met Jan Verhoeven, najaar 2013
  2. Portfolio op de website van Geesink Studio.