Cadeaukaart voorzijde

Een Efteling Cadeaukaart (tussen 2017 en 2023 Efteling Giftcard genoemd) is een plastic pasje van standaard creditcard-formaat dat voorzien kan worden van een tegoed om te besteden overal in de Wereld van de Efteling.

Een Efteling Cadeaukaart kan gekocht worden bij de gastenservice, bij de souvenirwinkels Efteldingen, In den Ouden Marskramer, Dromerijen, Spiegeltje, spiegeltje..., Savannebar, De Soete Inval en De Bazaar in het park en bij het Theater en het Hotel. Ook is hij verkrijgbaar bij de winkels van Primera en Plus, bij VVV's in de omgeving en via een aantal cadeaukaartenwebshops. De koper kiest een bedrag om de kaart mee op te laden, tussen de € 10,- en € 150,-. Vervolgens kan de kaart gebruikt worden door een ieder die hem in bezit heeft als betaalmiddel bij elk verkooppunt in de Wereld van de Efteling waar een pinautomaat aanwezig is.

Bij een aankoop wordt het saldo van de kaart afgeboekt. Indien er nog saldo over is kan dat vervolgens bij een latere aankoop weer gebruikt worden; als er minder saldo is dan het af te rekenen product kan er op een andere wijze bijbetaald worden. Het restsaldo kan online gecontroleerd worden en staat ook onderaan de bon van een aankoop met de kaart. Het saldo blijft drie jaar geldig, en kan niet in contanten uitbetaald worden. Op de website van de Efteling kun je door ingave van het kaartnummer controleren hoeveel saldo er nog op de kaart staat en wat de verloopdatum is.

Koop bij bol.com

De cadeaukaart wordt ook wel gebruikt als attentie van de Efteling aan VIP's, relaties of prijswinnaars. Vroeger werd hier Eftelinggeld voor gebruikt.

De Efteling heeft overigens ook consumptiebonnen in de aanbieding, die een specifieke versnapering vertegenwoordigen zoals een portie frites, kroket of drankje.

De kaart wordt geleverd en het saldo geadministreerd door het bedrijf Intersolve, gespecialiseerd in cadeau- en spaarkaarten.