'Een avond met Wolf' tijdens het Negen Pleinen Festijn 2017

Een avond met Wolf is de naam voor twee verschillende parkshows in het Openluchttheater van het Sprookjesbos die respectievelijk speelden tijdens het Negen Pleinen Festijn in 2016 en sinds 2017.

2016

De voorstelling van 2016 was een iets aangepaste versie van een eerdere voorstelling in het openluchttheater, Sprookjesboom Zangkampioen, waarin de verschillende Sprookjesboom-handpoppen optreden als kandidaten van een liedjeswedstrijd. Het verschil is dat Wolf nu de showmaster is en de andere kandidaten aankondigt.

Sinds 2017

In 2017 werd een compleet nieuwe show geproduceerd met dezelfde naam als de voorstelling van het voorgaande jaar. Wolf is hierbij het enige Sprookjesboom-personage. Het decor bestaat uit een rood kleed op de grond met een sprookjesboek op een standaard, een leren zetel, een tafeltje met een radio, een lamp met kapje en een fotolijstje met een afbeelding van de moeder van Wolf.

Wolf legt in een voorstelling van zo'n twintig minuten uit waarom hij zich alleen voelt. Hij vertelt het publiek zijn kant van het verhaal en wat er volgens hem werkelijk gebeurde in het sprookje "Roodkapje", met ook enkele verwijzingen naar "De Wolf en de Zeven Geitjes".

De liedjes die gezongen worden zijn bekende popnummers met een licht aangepaste tekst om in de context van het verhaal te passen. De oorspronkelijke titels van deze nummers zijn:

  • "Ik Wou Dat Ik Jou Was" van Veldhuis & Kemper
  • "Vader Gaat Op Stap" van Toon Hermans
  • "Ik Neem Je Mee" van Gers Pardoel
  • "Opzij, Opzij, Opzij" van Herman van Veen
  • "Ze Kwam Binnen Zonder Kloppen" van De Dijk
  • "Twee Reebruine Ogen" van De Selvera's
  • "Kleine Jongen" van André Hazes

Vooraf aan de voorstelling speelt de radio de originele versies van enkele popsongs die een link met de voorstelling hebben, waaronder "The Lady in Red" van Chris de Burgh, "Hungry Like The Wolf" van Duran Duran, "Rood" door Marco Borsato en "Roodkapje" van Pater Moeskroen. Over het algemeen is die laatste het laatste nummer dat speelt voor de show begint.

Bij het Negen Pleinen Festijn 2018 en 2019 ging deze show in reprise.