Droomvlucht
Albumhoes
muziek van de Efteling
Uitgebracht 4 mrt 2023
Genre attractiesoundtrack
Duur 13:31
Muziekalbums

Droomvlucht is een compact muziekalbum ("EP") van zes tracks met de muziek van Droomvlucht. Het werd door de Efteling uitgebracht op streamingdiensten op 4 maart 2023, de dag dat de attractie heropende na een grote renovatie van vier maanden tijd.

In 2022 had de Efteling al dergelijke attractie/themagebied-EP's uitgebracht: Wereld van Sindbad, Nest! en Spookslot.

De muziek van de attractie, met uitzondering van de Sterrentunnel, was al gepubliceerd op het album De Mooiste Efteling Melodieën (1994) en op Betoverende Efteling Melodieën (2012). Op andere alba is een mix of selectie opgenomen.

Voor deze EP is de muziek geremasterd door René Merkelbach, wat voor betere kwaliteit zorgt dan de eerdere uitgaven, en voor het eerst is nu de Sterrentunnel-muziek gepubliceerd. Ook is de trackvolgorde nu voor het eerst in dezelfde volgorde als de scènes in de attractie - op de eerdere alba was de laatste scène, Zompenwoud, als derde track opgenomen. Schitterend door afwezigheid is vermelding van de bejubelde componist van de muziek: Ruud Bos, die op eerdere publicaties wel de welverdiende eer kreeg. Alleen op sommige streamingplatforms is die ergens in de details vermeld.

Droomvlucht - EP
Nr. Titel Duur
1. "Kastelenrijk" (Efteling en Droomvlucht) 2:04
2. "Wonderwoud" (Efteling en Droomvlucht) 2:31
3. "Elfentuin" (Efteling en Droomvlucht) 3:00
4. "Sterrentunnel" (Efteling en Droomvlucht) 1:22
5. "Hemelburchten" (Efteling en Droomvlucht) 2:23
6. "Zompenwoud" (Efteling en Droomvlucht) 2:11
13:31