Aankleedtafel voor baby's bij de damestoiletten in het Carrouselpaleis

Een babyroom of verschoonruimte is een ruimte waar baby's verschoond kunnen worden. Bij vrijwel alle toiletten in het park is een verschoningskussen aanwezig, op de meeste locaties is er een aparte ruimte voor beschikbaar. De kussens liggen op gewone tafels of speciale kunststof aankleedtafels die aan de muur bevestigd zijn.

Locaties

Toegewijde ruimtes

Babyroom 't Gemack

Op de volgende locaties is een speciale ruimte toegerust voor het verschonen van baby's:

De ruimte in Achter de Meermin werd begin 21e eeuw enkele jaren lang apart aangeduid als Huggies Babyroom op bebording en plattegrond, gesponsord door luiermerk Huggies van Kimberly-Clark.

Aankleedtafels bij damestoiletten

Eenvoudige aankleedtafel bij de damestoiletten aan het Dwarrelplein

Op de volgende locaties is een aankleedtafel aanwezig in de toiletruimtes. Een tikje ouderwets is dat ze altijd in de damestoiletten te vinden zijn.

Rust- en kolfuimtes

Verschoningsruimte in Station de Oost

Bij Station de Oost zijn twee verschoningsruimtes die gebruikt kunnen worden voor het verschonen, voeden van de baby of kolven van melk, het verschonen van bezoekers met een lichamelijke handicap, rusten en bidden.

Bij de oude EHBO-post in het Ruigrijk en het Leedhuys in het Lavenlaar is een rustruimte en is er de mogelijkheid een baby te voeden of om te kolven. De sleutel hiervoor is verkrijgbaar bij EHBO-post Marerijk (voor EHBO Ruigrijk en Leuterhuys) en Station de Oost (voor EHBO Ruigrijk).[1]

Jokie

Sinds februari 2016 hangen er gethematiseerde borden boven de aankleedtafels, met een illustratie van Jokie en Jet in een humoristische situatie gesitueerd bij de dichtstbijzijnde attractie. Eind juli 2016 werd het laatste bordje geplaatst in de toiletten in het Sprookjesbos. Er zijn totaal 15 verschillende borden op 12 locaties te vinden.


Verwijzingen
  1. Efteling Informatiewijzer 2015