Arnoud Schellenberg
Arnoud Schellenberg
Arnoud Schellenberg
Alias DJ Arnoud
In dienst juli 2008
Uit dienst 1 apr 2021
Beroep diskjockey, voiceover
Nationaliteit Nederlands
Personen

Arnoud Schellenberg was operationeel manager van Efteling Kids Radio, het YouTube-kanaal van de Efteling en de Muziekuitgeverij. Daarnaast was hij de vaste voice-over van de Efteling. Eerder was hij ook te horen als diskjockey op Efteling Kids Radio.

Carrière

Schellenberg is al sinds zijn twaalfde bezig met muziek en begon in 1994 bij de ziekenomroep in Leiden en was daarna bij diverse regionale zenders te horen. In 2001 was hij dj bij Café de Feestneus (in Rotterdam, niet in Kaatsheuvel), via wiens eigenaar hij terecht kwam als resident dj bij de Baja Beachclub, waar hij vijf jaar bleef. Vervolgens ging hij in 2006 aan de slag als invalkracht bij radiozender 100%NL.[1]

Efteling

Opstaan! met Mayoni en Arnoud

Sinds juli 2008 werkte hij bij de Efteling als operationeel manager van Efteling (Kids) Radio en Muziekuitgeverij; sinds 2013 hoort daar ook YouTube bij.[2] Zijn stem is te horen in allerhande jingles en aankondigingen. Hij was ook jarenlang dj bij de zender. Als laatste presenteerde hij sinds augustus 2020 samen met Mayoni Oosterhoff het dagelijkse ochtendprogramma Opstaan!. Op 1 april 2021 kwam dit programma samen met alle andere gepresenteerde inhoud op het station te vervallen.


Schellenberg kondigt Aquanura aan

Naast Efteling Kids Radio is Arnoud ook te horen in het Efteling Park, waar zijn stem de shows van Raveleijn en Aquanura aankondigt, en instructies geeft bij de Virtuele Droomvlucht. Tijdens de coronacrisis was hij te horen in verschillende omroepberichten met waarschuwingen over hygiëne en afstand houden.

Hij is ook de vaste verteller van De Magische Klok-documentaireserie.

Met het beëindigen van de gepresenteerde programma's op Efteling Kids Radio per 31 maart 2021 eindigt ook het dienstverband van Schellenberg bij de Efteling.

Na zijn ontslag startte hij samen met Oosterhoff een eigen online kinderradiozender: Hallo Kids Radio.

  1. René Friso Entertainment: DJ Arnoud Schellenberg
  2. LinkedIn: Arnoud Schellenberg