Marjolein Monsieurs
Marjolein Monsieurs in 2020
DJ Marjolein in 2020
Volledige naam Marjolein Vos-Monsieurs
Alias DJ Marjolein, DJ Fee
In dienst juli 2008
Uit dienst 1 apr 2021
Beroep diskjockey
Nationaliteit Nederlands
Personen

Marjolein Vos-Monsieurs is een Nederlands radiomaakster en stemactrice. Bij Efteling Kids Radio presenteerde ze in de loop der jaren diverse programma's, is ze onderdeel van het productieteam en begeleidde ze de jongere DJ's.

Monsieurs studeerde journalistiek in Tilburg en was tussen 2001 en 2008 redacteur bij Wegener Huis-aan-huis-media. In 2003 interviewde ze toenmalig Efteling-ontwerper Sergej Karnet voor de Maasroute, een lokale krant voor Waalwijk en omstreken.[1] Daarna was ze actief als sportcommentator, gebruikmakend van haar achtergrond als kogelstootster/discuswerpster, van 2004 tot 2008 bij Omroep Brabant, en van 2008 tot 2016 bij Eurosport.

Monsieurs als DJ Fee

Sinds de start van Efteling Radio in 2008 was ze bij de zender betrokken. Aanvankelijk was dat onder het alias "DJ Fee". Deze rol deelde ze later met andere personen, waaronder actrice Janneke Iking, en DJ Fee was ook te zien in het park tijdens de Zomeravonden. Monsieurs speelde DJ Fee ook in het tv-programma De Schatkamer.

Onder haar eigen naam DJ Marjolein presenteerde ze jarenlang de Wonderlijke Middag Show, elke werkdag van vier tot zes op Efteling Kids Radio. Tot en met maart 2021 nam ze op zaterdag en zondag De Weekendshow voor haar rekening. Vanaf die datum werden alle gepresenteerde programma's op de zender geschrapt.

Behalve dj is Monsieurs stemactrice via het bedrijf Stem&Tekst, dat onder andere voice-overs verzorgt voor Efteling Media.[2]

  1. Pretpark is de wereld van Russische architect, De Maasroute, 2 februari 2003
  2. Stem&Tekst