Boodschap 73x73.png

Niet te verwarren met Sprookjesboom de Musical.

Klein Duimpje en Langnek in Sprookjesboom op Reis

Sprookjesboom op Reis is een musicalproductie gebaseerd op de televisieserie Sprookjesboom die in het najaar van 2008 tourde langs theaters in den lande. Hij werd bedacht, vormgegeven en geproduceerd door V&V Entertainment.

Het concept van de voorstelling is gebaseerd op de Sprookjesboom-handpoppen die op dat moment al eerder te zien waren in de voorstellingen in het Sprookjesboom Theater in het Sprookjesbos, waarvoor de Efteling aan V&V een licentie had verstrekt.

Plot

Impressie Sprookjesboom op Reis

In de raamvertelling is Klein Duimpje op zoek naar de Sprookjesboom voor wijze raad. Hij voelt zich ongelukkig, omdat hij verliefd op Roodkapje, maar veel te klein is voor haar. In werkelijkheid is Roodkapje gewoon niet zo bezig met liefde en verliefdheid. Klein Duimpje kan de Sprookjesboom echter nergens vinden. Waarom de Sprookjesboom er niet is wordt niet helemaal duidelijk, maar Langnek denkt dat hij op reis is, op zoek naar nieuwe verhalen. Toch geeft de donkere, galmende stem van de Sprookjesboom regelmatig wijze raad.

Het verhaal wordt steeds onderbroken door korte herinneringen. Klein Duimpje neemt de rol van verteller op zich en begint het eerste verhaal over een verdrietige draak, die graag een vogel wil zijn. Om Roodkapje een kus te ontlokken verkleedt Draak zich als haar oma, op advies van de altijd listige Wolf: het is de eerste van de hilarische verkleedpartijen in het stuk. De kus komt, maar helaas voor de draak blijft ze zichzelf. De moraal: ben tevreden met wie je bent.

In het tweede korte verhaal is de winter aangebroken. Heks voelt zich lelijk en de hulp van Fakir wordt ingeroepen: "Drie keer stampen!" gillen de dreumesen in het publiek. De fakir heeft een slimme oplossing om Heks te laten geloven dat ze heel knap is. "Ik ben knap, ik kan wel dansen en zingen!", roept ze.

In de voorstelling zijn nog kleine rolletjes weggelegd voor Geitje Benjamin en de komische, neurotische en ietwat paranoïde Ezel.

In de raamvertelling wil Klein Duimpje niet aan Roodkapje vertellen wat hem dwarszit, waardoor ze ruzie krijgen. Uiteraard hebben ze meteen spijt en volgt een ontroerend duetje. Op advies van de Sprookjesboom besluit Klein Duimpje een held te worden en zo indruk te maken op Roodkapje. Hij voorkomt dat Wolf Roodkapje opeet en dan, als hij bijna een kus van Roodkapje krijgt, neemt de Sprookjesboom het over: "Maar dát lieve kinderen, dát is weer een heel ander verhaal..."

Cast

De poppenspelers zijn Koen Iking, Nienke van Hassel, Mark Haayema en Marike Folles.