Sleutelbeeld van de musical

Sprookjesboom de Musical, een wonderlijk muziekfeest is een musical gebaseerd op de Sprookjesboom-franchise die van 17 september 2014 tot en met 1 maart 2015 op de planken stond in het Efteling Theater.

Het was de vierde Sprookjesboom-gebaseerde musical en de derde die in het Efteling Theater speelde: de voorgangers waren Sprookjesboom op Reis, Sprookjesboom de Musical en Sprookjesboom de Musical: een gi-ga-gantisch avontuur.

Scènefoto

De hoofdrol werd vertolkt door Wieneke Remmers, die eerder in het Efteling Theater te zien was als Maria in The Sound of Music.

Van 10 oktober 2015 tot 6 maart 2016 ging de musical op tournee langs diverse theaters in Nederland en België. Op eerste kerstdag 2017 werd een registratie van de musical integraal op YouTube geplaatst.

Synopsis

Ieder jaar vindt in het Sprookjesbos het wonderlijke Muziekfeest plaats met een grote wedstrijd. Roodkapje, Assepoester en zelfs Draak zijn druk aan het oefenen! Heks zet alles op alles om te winnen en Geitje Benjamin wil vreselijk graag meedoen, maar hij kan geen instrument vinden dat bij hem past. En dan verdwalen een muziekjuffrouw en een aantal van haar leerlingen ook nog in het Sprookjesbos en komen terecht op het Muziekfeest.

Remmers en kinderen

Kinderkoren

In aanloop naar de musical organiseerde de Efteling een promotionele actie voor koren bestaande uit kinderen in de basisschoolleeftijd. Geselecteerde koren geven tussen 19 april en 29 juni 2014 een optreden van een half uur in de Efteling, waarin ze hun eigen repertoire aanvulden met een aantal Sprookjesboomliedjes.

Op 6 juli vond de finaledag van de actie plaats waarop elk koor auditeert met met themalied van de musical. De jury selecteerde de zeven beste kinderkoren, waarvan de kinderen een gastrol in één van de voorstellingen van Sprookjesboom-musical kregen.

Tv-programma

In 2017 werd op RTL 8 een spin-off van de musical uitgezonden: in het tv-programma Sprookjesboom: Zing en Dans mee! zingen kinderen onder leiding van een zangjuf liedjes in afleveringen van steeds 4 minuten.