Zomerconcert-visual

Het Sprookjesboom Zomerconcert was een parkshow die vanaf 18 juli tot eind augustus 2020 tussen 11.00 en 16.00 ieder uur speelde in het Efteling Theater. De Sprookjesboom-handpoppen organiseren een concert, maar Wolf mag niet meedoen.

De show gaat vanaf 19 september 2020 met wat kleine aanpassingen verder als Het Sprookjesboomconcert. De show wordt dan uurlijks opgevoerd tussen 14.30 en 18.30. Vanwege aangescherpte coronamaatregelen was hij vanaf 1 oktober niet meer te zien.

De show

Toegang is gratis voor parkbezoekers. In de zaal worden plaatsen toegewezen zodat bezoekers voldoende onderlinge afstand houden; wachten kan in de foyer van het theater waar een wachtparcours is uitgezet.

De show speelt in het decor van CARO die vanwege de corona-maatregelen tijdelijk niet opgevoerd wordt. Boven het centrale ronde podium is een spandoek opgehangen met de tekst "Zomerconcert" en zijn kunstplanten aangebracht. Aan de zijmuren zijn tweedimensionale versies van het huisje van Heks en het kasteeltje van Assepoester (eigenlijk Doornroosje) geplaatst.

De muziek voor deze show werd verzorgd door Audiocult.

Plot

Ezel heeft een zomerconcert georganiseerd. Wolf ontdekt dat hij niet op de poster staat - dat klopt want het was niet de bedoeling van de andere bosbewoners dat hij ook mee zou doen. Alle als handpop beschikbare personages komen langs, behalve Fakir (een impressie van hem wordt wel gegeven door Wolf). Een aantal personages brengt achter elkaar een lied ten gehore: het zogeheten concert. Dit zijn bestaande, bekende Sprookjesboomliedjes. Aan het eind wordt de teleurstelling van Wolf begrepen en mag hij toch nog meedoen.