Kantoor van Pepping aan de Horst, in betere tijden

Firma S.J. Pepping en Zonen, later bekend als Pepping Bouw B.V., was een bouwbedrijf uit Kaatsheuvel. Het werd opgericht in 1919 en ging in 2012 failliet.

De naam van oprichter Simon Jacob Pepping is als een van de leden van de R.K. Bond van Bouwvakpatroons vermeld op een gedenksteen in Ingang Parklaan, gebouwd voor De Schoen '49. Zijn zoon Willy Pepping was bestuurslid van Stichting Natuurpark de Efteling tot zijn overlijden in 1978.

Rode bouwketen van Pepping op de bouwplaats van Fata Medina, excuus, Morgana
Rode bouwketen van Pepping op de bouwplaats van Fata Medina Morgana

Voor de Efteling bouwde de firma het secretariaatsgebouw (1956), bungalowpark Het Kraanven (1960), de directiewoning (1961), Fata Morgana (1986), kantoorgebouw het Stuurhuys (1990), het Efteling Hotel (1992) en Droomvlucht (1993).

Het bedrijf was betrokken bij diverse plannen voor een eigen hotel in de buurt van de Efteling, onder andere op de plek van Autobedrijf Ton Pols en Café de Efteling. Die plannen zijn allemaal niet gematerialiseerd.

De Efteling heeft in de jaren nul van de eenentwintigste eeuw nog een tijd lang een bijkantoor gehuurd in het kantoorgebouw van Pepping aan de Horst 12 in Kaatsheuvel. Dit kantoor was door Pepping gebouwd op grond die ze in 2000 had gekocht van de Efteling, de plek waar eerder de Steenbakker gelegen was.