Ontwerptekening voor- en achtergevel van de woning

De directiewoning was een dienstwoning, gebouwd door de Efteling, gelegen vlak bij maar wel buiten het park.

In 1962 werd deze woning net buiten de zuidgrens park gebouwd, op Eftelingsestraat 1; direct ten oosten van de tegenwoordige Villa Pardoes. Stichting Natuurpark de Efteling gaf opdracht voor deze bungalow, waarvoor de bouwvergunning werd verleend op 7 februari 1961 en die werd gebouwd door aannemer S.J. Pepping voor een som van ongeveer ƒ 75 duizend. Hij werd bewoond door R.J.Th. van der Heijden, die begin 1963 aftrad als burgemeester, maar wel aanbleef als stichtingsvoorzitter, en zijn vrouw Betty.

Het bruine dak van de woning is rechtsonder op deze luchtfoto te zien

De woning was een bungalow opgetrokken uit gele baksteen, met een zadeldak van bruine leipannen. Op de begane grond waren een zitkamer en eetkamer, keuken, studeerkamer, slaapkamer, badkamer, een aparte spreekkamer en een dubbele garage. Op de kleine bovenverdieping waren nog twee slaapkamers en een badkamer. Eronder bevond zich een kleine kelder. Het geheel lag op een ruim stuk grond met aan de straatkant een oprijlaan, en aan de achterzijde, waar de woonkamer op uitkeek, een terras met gazon.

Het perceel vlak na sloop

Op 11 december 1985 werd het eigendom overgedragen van de Stichting Natuurpark naar de Efteling B.V. De directiewoning werd in het voorjaar van 2015 gesloopt, wellicht in verband met de uitbreidingsplannen voor Villa Pardoes of het Loonsche Land. Op dat moment was hij al lange tijd niet meer in gebruik als woning voor hoge Efteling-functionarissen.